31 Aralık 2013 Salı

Vitrifikasyon İle Embryo Dondurulması





Tüp bebek uygulamalarında embryo transferi yapıldıktan sonra geride kalan kullanılmamış kaliteli embryolar ailenin de izni alındıktan sonra ileriki uygulamalarda kullanılmak üzere dondurularak saklanır.
-196 DERECEDE SIVI AZOT TANKLARINDA SAKLANAN EMBRYOLAR YENİ DONDURMA METODU VİTRİFİKASYON İLE HIZLI ŞEKİLDE DONDURULARAK SAKLANMAKTADIR. BU YÖNTEM İLE DONDURULAN EMBRYOLAR ÇOK SAĞLIKLI ŞEKİLDE ÇÖZÜNÜP İYİ GEBELİK ORANLARI SAĞLAMAKTADIR.
Bazen tüp bebek programına girmiş ve folikül gelişimi için yumurtalık uyarıcı ilaçlar kullanan hastalarda yumurtalıkların aşırı uyarılması (hiperstimülasyon sendromu) durumu gelişir. Bu durumda embryo transferi yapmak klinik tabloyu daha da ağırlaştırabileceğinden embryolar dondurularak saklanır ve başka bir siklusta ortalama iki-üç ay sonra hastanın klinik durumu düzelince transfer yapılabilir.
Dondurulmuş embryoların kullanıldığı sikluslar öncesinde ilaç kullanımı, yumurtalık uyarılması ve yumurta toplanması işlemleri gerekmediğinden çifte daha az yük getirir. Dondurulmuş embryo sikluslarında hasta sadece rahmi hazırlayan östrojen içeren tabletler alır veya yapıştırma bantları uygular. Rahim içi zarı uygun kalınlığa ulaştığında embryolar çözülerek transfer edilir. Dondurulmuş embryoların kullanıldığı sikluslardan elde edilen gebeliklerden dünyaya gelen bebeklerde taze sikluslara kıyasla anomali riskinde artış gösterilmemiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder